lauantai 29. tammikuuta 2011

Laihduttaja ja "perjantaipullopanna"

Kuten moni varmasti tietää, painonpudotus ja siiderinlitkiminen tai oluenjuonti eivät kulje kovin nätisti käsi kädessä. Tein itse päätöksen täysin, natseilutarkasta tipattomasta tammikuusta, eikä alkoholia ole tähän (29.1) mennessä tammikuussa hölähtänyt lihavasta kurkusta alas tippaakaan, mistä olen kyllä ylpeä. Tämä on auttanut ihan jo ehkä pienestä joulukuun nousseesta alkoholinkäytöstä johtuneeseen turvotukseenkin, joten olenkin varmaan laihtunut puolet tammikuussa menetetystä viidestä kilosta suoraan naamastani. Olen aina ollut henkilö, joka saa naamansa turvoksiin jos tulee sen verran nautittua tuota viisasten juomaa että aamulla on heikko olo. No, se siitä, tipaton ei ollut ns. "juopon päätös", kun alkoholinkäyttö oli kuitenkin kohtuullisella tasolla, vaan tehostartti painonpudotukseen. Hyvin on näköjään toiminut, niinkin hyvin että saattaa samalla hinnalla mennä hörpytön helmikuukin. Ainakin viikonlopuille jää loistavasti aikaa mm. ulkoilla! 

No, entäs sitten jos haluaisi pitää tiukan kuurin itsellään ravitsemuksellisesti, mutta olisi kiva rentoutua viinilasillisen tai muutaman saunaoluen kanssa joku viikonloppu? Muutama olut tai viini ei tietenkään kaada edes vähähiilihydraattista dieettiä (tai saattaa pahimmassa tapauksessa vain hidastaa painonputoamista muutamaksi päiväksi), mutta voiko tämän sallia itselleen jos muuten yrittää olla kovinkin tiukka? Hiukan tämä on-off -luonne vaatii, että asiat pitäisi tehdä 120% pieteetillä tai sitten ei ollenkaan. Ja tällainen asioiden salliminen silloin tällöin käy tuollaiseen luonteeseen huonosti, kun syöminenkin pitää olla "jokotai". Ehkä tässä olisi vielä oppimista uudessa elämäntavassa - eihän kukaan voi olla sallimatta itselleen niitä muutamia herkkuja silloin tällöin, jotka voivatkin olla vastaan sitä yleistä ravitsemuksellista linjaa jota yleensä vetää. Natsikuri ei liene se pysyvin kuri pitkällä tähtäimellä elämässä. 

Viikonlopun paheena oli sokerittomat Läkerol-pastillit, joita piti nauttia muutama elokuvaa katsellessa. Luotan, että en nyt ehkä tästä määrästä "karamelleja" menetä vielä viikonlopun kävelyillä saavuttamaa hyötyä. 

Näitä asioita pohdin tänään viimeisen tipattoman tammikuun lauantaina, nautiskellen taas hitusen kevyemmästä olosta! (ja lueskellen muiden samojen asioiden kanssa painiskelevien blogeja, kuten tämä "Liian läski lentämään" jonka juuri löysin. Ja naureskelen feissarimokat.com -blogille.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä sullekkin kovasti!
    Vastailin jo omaan kirjotukseen, mutta vastaan tänne: mulla tosiaan tammikuu menny vähän prinkkalelleen liikunnan suhteen, yks viikko etenkin. Syömisestä puhumattakaa! Skarpattavaa on syömisessä paljob.. Joten ihan oma vika kun oma tulokseni on niin pieni! :/

    VastaaPoista
  2. No, hiljaa hyvä tulee :) Vähitellen kun jättää pois niitä turhia syömisiä niin hetken päästä jo huomaa, ettei niitä enää kaipaakaan.

    VastaaPoista