sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Tammikuu selätetty

Tammikuu alkaa olla lopussa ja ensimmäinen kuukausi elämäntapamuutoksesta on takana. Mitä tämä kuukausi on tuonut tullessaan?

Nyt tammikuun viimeisenä sunnuntai-iltana päällimmäisenä fiiliksenä on olon keveys. Myrkyt, haitta-aineet, kuonat, kaikki moska on poistunut elimistöstä ja epäsäännöllisen elämän aiheuttama turvotus on tipotiessään. Olo on pirteä kuin peipposella ja suupielet ovat normaalia useammin ylöspäin, kun leipää, pastaa ja makaronia mussuttaneella plussapallolla ne olivat usein alaspäin joko stressin tai muuten vaan "huonon päivän" takia. Kuten jo muinaiset roomalaiset sanoivat,


Mens sana in corpore sano


Eli terve mieli terveessä ruumiissa. Vaikka latinankielisten lausahduksien lainaaminen on niin kliseistä, tähän se käy oikein hyvin. Elämä on saanut uutta rytmiä ja energiaa terveellisemmän syömisen  ja liikunnan kautta, ja tämä jos mikä auttaa motivoimaan tässä projektissa eteenpäin entistä suuremmalla tarmolla. Kun on oikeasti hyvä olla, niin miksipä enää vaihtaisi hyvää huonompaan? Tyhmähän sitä saisi olla, mitä nyt ilmeisesti on kyllä tullutkin oltua edellisessä elämässä.
Toisena mieleen tulee parantunut unenlaatu. Olen aivan ihmetellyt, kuinka nukun yöni erittäin sikeästi ja aamulla jo kukonlaulun aikaan noustessa olo on pirteä ja energinen. Entisaikaan olin sängystä noustessa zombi aina työpaikalle saapumiseen asti, ja heräsin kunnolla ensimmäisiin kahvikupilliseen työpaikalla. Joskus tuntui, ettei tullut herättyä koko päivänä. Lisäksi huono ruokavalio sai väsynyttä oloa jatkumaan vain päivälläkin, kun sokeritasapaino heitteli ja välipalat töissä olivat jotain lihapiirakan tai hampurilaisen välimaastosta. Läski kävi ruokatunnilla. Tunti siihen menikin. 

Olen aina vihannut näitä "hihhih katso kuinka olen nyt energisempi ja voi hertsileijjaa sentään kun nyt menee hyvin" -saarnoja, joita kuulee kaikissa laihdutusmainoksissa ja laihduttajilta itseltään. Ja nyt sorrun siihen itsekin. Nämä muutokset saavat vain tässä vaiheessa ihmettelemään, että miksi tällaista ei ole aiemmin tajunnut?

Saa nähdä, mitä helmikuu tuo tullessaan. Viikon päästä on kuitenkin lupa syödä jopa hieman sipsejä ja muuta tarjoiltavaa, kun osallistun eräisiin juhliin - Tällä kertaa ihan juhlafiilikselläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti